A vasalt csirkecomb készítésének lényege, hogy a serpenyőben piruló húsdarabokat egy másik, nehéz lábos segítségével “kivasaljuk”. A hús így kívül ropogósra sül, belül pedig jó szaftos marad. Csirkecombfilét használj hozzá, amit előre csomagolva is kapsz a boltban, de ha a hentest megkéred, ő is kicsontozza neked.

A kifilézett csirkecombokat szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd össze a pirospaprikával, a fokhagymaporral és a borssal, forgasd össze a húst ezzel a páclével, és pihentesd a hűtőben egy-két órát. Közben keress egy olyan nehéz vaslábost, aminek az átmérője kisebb, mint a serpenyőé, amelyben a húsok fognak sülni, és jól mosd el az alját kívülről.

A pácolási idő leteltével forralj vizet a lábosban. A serpenyőt is hevítsd fel egy kevés olajjal, és pakold bele a bepácolt csirkecombokat. Ha bőrös darabokat használsz, a bőrükkel lefelé kezdd sütni őket. Egyszerre csak annyit rakj a serpenyőbe, amennyi befér a lábos alá. Nagy lángon pirítsd meg őket egy-két perc alatt, majd vedd a hőt kicsire, ültesd rájuk a forró vízzel töltött lábost, és így süsd tovább őket. Tíz perc elég egy adagnak, az utolsó két-három percre fordítsd meg őket.

Source link