A párolt lila káposzta elmaradhatatlan köret liba- és kacsasült mellé, de egy ropogós sült csirkecombot vagy malacpecsenyét is feldobhatsz vele. A legfinomabb ízek titka a karamellizált cukros alap, erre tedd utána a többi hozzávalót.
A káposzta torzsáját vágd ki, majd a zöldséget vágd vékony csíkokra. Sózd be, hagyd állni fél órát, majd nyomkodd ki a levét.
A cukrot száraz fazékban kis lángon olvaszd karamellszínűre nagyjából negyedóra alatt. Add hozzá az olajat, az apróra vágott vöröshagymát, a kinyomkodott káposztát, szórd meg borssal, őrölt köménnyel, öntsd fel vízzel és vörösborral, tedd bele a babérlevelet, és fedő alatt kezdd el párolni. Időnként keverd meg. Nagyjából fél óra múlva megpuhul a káposzta, ekkor forrald le róla a levet, keverd el ecettel, és szükség szerint sózd még utána.
Source link