A cukrozott narancshéj nagyon finom gyümölcskenyérbe, pudingba kanalazva, vagy akár csokimázzal bevonva. Vastag héjú bionarancsot válassz hozzá, amit nem kezeltek vegyszerrel. Az itt megadott mennyiségek csak tájékoztató jellegűek, a lényeg, hogy a cukor mennyisége a narancshéj súlyának háromnegyede legyen.

A narancshéjakat a fehér részükkel együtt csíkozd fel, és áztasd hideg vízbe. Akár napokon keresztül is gyűjtheted a vízbe a héjat, a lényeg, hogy naponta cseréld rajta a vizet. Amikor már elegendőt összegyűjtöttél, tedd fel főni annyi friss vízben, amennyi ellepi. Ha felforrt, öntsd le róla a vizet. Mérd le a súlyát, adj hozzá háromnegyed rész kristálycukrot, öntsd fel megint annyi vízzel, amennyi ellepi, majd tedd fel újra főni. Egy órát főzd kis lángon, lefedve. Ennyi idő alatt a cukros lé besűrűsödik, a narancshéj pedig puhára fő, és elveszíti a kesernyés ízét. Ha kész, szűrd le, és forgasd meg porcukorban. Lezárt üvegben sokáig eláll.





Source link