A mini méretű almás kosárkák alapja egyszerű linzertészta, az ízük pedig egy jóféle hagyományos almás pitére emlékeztet. Muffinsütőben készülnek, így lesznek olyan kicsik és mutatósak. A tetejüket tetszés szerint díszítheted: van, aki egyszerűen lefedi őket egy tésztalappal, de rácsos mintázatot is varázsolhatsz rájuk.

A tésztához a lisztet a cukorral együtt öntsd egy tálba. Morzsold el a kockákra vágott, jéghideg vajjal, lazítsd egy kevés tejföllel, és gyúrd simára. Formázz belőle hengert, amit ossz el kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobb tésztarészt vágd 12 egyenlő részre, nyújtófával kicsit lapítsd ki őket, és ezekkel béleld ki a muffinsütő kivajazott mélyedéseit.

 

A töltelékhez az almát hámozd meg, szabadítsd meg a csumájától, és szeleteld fel. Keverd össze a cukorral, a fahéjjal és a citromlével, és oszd el a muffinsütőben pihenő tésztákon. A tészta fennmaradó részéből sodorj szalagokat vagy formázz korongokat. Fedd le vele az almás tölteléket, a korongokat szurkáld meg villával vagy vágd be késsel, kend meg a felvert tojássárgájával, és told 200 fokos sütőbe nagyjából 20 percre, amíg aranyszínűre pirulnak.

Source link