A kenyérformában készülő narancsos süti egyszerű kevert tésztából készül. A masszába a görög joghurt mellett tejföl is kerül, így lesz igazán sűrű és szaftos. Ha nincs kenyérformád, egy kisebb méretű tepsiben is tökéletes lesz.
A tojásokat verd habosra a cukorral. Amikor a keverék kifehéredett, a térfogata pedig megnőtt, add hozzá a narancs héját és kifacsart, átszűrt levét, az olajat, a tejfölt és a joghurtot, és keverj belőle sima tésztát. A lisztet keverd el a sóval és a sütőporral, szitáld a joghurtos részhez, és forgasd össze.
Egy kenyérformát kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel. Egyengesd el benne a tésztát, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Ha a teteje nagyon pirulna, takard le alufóliával.
Source link