A szaftos, zöldséges indiai curryt, vagyis a kormát vegán módra, kókusztejjel és tofukockákkal is elkészítheted. A konzervkókusztej a legfinomabb, az ugyanis sűrűbb és édesebb, mint a tejesdobozban árult változat. A tofu kellemes, füstös ízt kölcsönöz neki.
A kesudiót 2-3 órára áztasd vízbe, utána egy deci vízzel, a meghámozott, lereszelt gyömbérrel és a felaprított fokhagymával együtt pürésítsd késes aprítógépben.
A brokkolit szedd rózsáira, a répát pucold meg, és vágd hasábokra, a tofut kockázd fel. Szórd meg őket sóval, borssal, chilivel, curryporral és kurkumával, locsold meg kevés olajjal, és egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben. 200 fokos sütőben fél óra alatt süsd őket ropogósra.
A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Add hozzá a pépesített kesudiót, öntsd fel paradicsomkonzervvel és kókusztejjel, tedd bele a fahéjrudat és a szegfűszeget, fűszerezheted még ezt is sóval, borssal, chilivel, és tíz perc alatt forrald össze. Pakold bele a megsütött tofut és zöldségeket, és így rotyogtasd még negyedórát.
Source link