A szaftos paradicsomos-zöldséges penne nem tartalmaz se húst, se tejet, se cukrot, ha pedig gluténmentes tésztára kanalazod a szószt, valóban mindenmentes fogást varázsolhatsz belőle. További nagy előnye, hogy munka alig van vele, így kiváló választás egy sietősebb estén.

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki, ha kész, szűrd le. A zöldségeket alaposan mosd meg. A gombát aprítsd fel, a cukkinit és a paradicsomot vágd kockákra. Egy serpenyőben hevíts olajat, dobd rá a felaprított zöldségeket és gombát, szórd meg őket sóval, frissen őrölt borssal és egy leheletnyi chilivel, és fedő alatt párold őket puhára. Amikor már elég levet eresztettek, kanalazd hozzájuk a paradicsompürét, szórd meg bazsalikommal, oregánóval, ízlés szerint sózz és borsozz még rajta, és negyedóra alatt kis lángon főzd össze őket. Ha túl sűrű a mártás, a tészta főzővizével hígítsd. Ha kész, forgasd bele a kifőtt tésztát, még forralj rajta egyet, és tálalhatod is a vegán vacsorát.





Source link