Ha idén karácsonykor valami újat készítenél, főzd meg a tejszínes, lazacos skandináv halászlevet! Aki egyszer kóstolta, csak lelkendezve tudja emlegetni akkor is, ha egyébként annyira nincs oda a halételekért. A lazac és a garnélarák aromáját sok zöldség, lágy tejszín és friss kapor teszi teljessé.

A vajat olvaszd fel. A póréhagyma fehér szárát karikázd fel, add a vajhoz, és párold puhára. Közben a sárgarépát, a fehérrépát, a krumplit és a halványító zellert tisztítsd meg és aprítsd fel. Add őket a megpuhult hagymához, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, tedd bele a babérlevelet, és nagyjából húsz perc alatt főzd őket puhára. Közben a lazacot kockázd fel. Amikor már megpuhultak, add a leveshez a lazacot és a rákokat, és további három perc alatt főzd őket is puhára. Végül öntsd fel tejszínnel, szórd meg aprított kaporral, facsard bele egy citrom levét, és melegítsd össze.





Source link