Nagyon jól megy a csirkemellhez az oregánó és a fokhagyma, ezzel a módszerrel készítve pedig még diétás is, egy adag ugyanis még 300 kalóriát sem tartalmaz. Ha kisütés előtt rövid ideig fűszeres pácban tartod a csirkekockákat, nem fognak kiszáradni, hanem finom omlósak lesznek.

A csirkemellet vágd egyforma kockákra, és szórd meg egy kevés sóval. Az olívaolajat keverd el a fokhagymaporral, az oregánóval és a borssal, forgasd meg a csirkekockákat ebben a pácban, és lefedve pihentesd a hűtőben egy órát. Ezután helyezd tapadásmentes serpenyőbe. Nagy lángon néhány perc alatt piríts kérget a hússzeletek oldalára, majd mérsékeld a hőt közepesre, öntsd fel egy deci vízzel, fedd le, így hagyd, hogy a víz elfőjön, majd ismételd meg a műveletet. A csirke ennyi idő alatt puhára párolódik. Tálald salátával és párolt rizzsel.





Source link