A tömény, édes kókuszos, fehér csokis piskótából nem kell túl nagy adagot készíteni, ugyanis már egy kevés is elég belőle ahhoz, hogy eltelítsen. Őzgerinc- vagy kenyérformában sütve éppen ideális lesz. A tetejére csorgass fényes, sűrű csokimázat.

A csokit törd apróra, gőz felett olvaszd fel, keverd bele a vajat, és tedd félre. A lisztet keverd el a sütőporral és a kókuszreszelékkel. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgáját keverd el a cukorral, forgasd bele az olvasztott csokis vajat, a kókuszos lisztet, öntsd fel a tejjel, végül óvatosan add hozzá a felvert tojáshabot is. Egy kenyérformát kenj ki vajjal, egyengesd el benne a masszát, és 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt süsd készre. Amikor a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki a sütőből.

A csokimázhoz a porcukrot egy kisebb lábosban keverd el a kakaóporral. Add hozzá a kockákra vágott vajat, öntsd fel tejjel, és kis lángon kevergesd öt percig, amíg egyneműre olvad. Kend a forró süti tetejére, és hagyd rajta megszilárdulni.





Source link