A fordított tortával mindig garantált a siker, és nincs másképp ez ennél a diós-körtés változatnál sem. Úgy lesz a tészta igazán légies, ha a cukrot jó habosra vered a tojással: ehhez legalább három-öt percig kell a robotgép legmagasabb fokozatán keverni, amíg a térfogata megnő, és kifehéredik.

A vajat olvaszd fel, és kicsit hagyd kihűlni. A tojásokat keverd habosra a cukorral. Ha már kifehéredett, add hozzá a joghurtot és az olvasztott vajat. A lisztet keverd el a sütőporral és a darált dióval, majd folyamatos keverés mellett adagold a masszához. A csokit éles késsel vágd apróra, és fakanállal forgasd hozzá a tésztához.

A körtéket hámozd meg, felezd el, a magházukat vájd ki, és szeleteld fel őket tetszőleges alakúra. Egy tortaforma alját kend ki vajjal, szórd meg cukorral, oszd el rajta a körtét, majd kanalazd rá a tésztát. Told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Ha megsült, borítsd ki a formából, így a gyümölcs a tetejére kerül majd.

Source link