A csirkemellet vágd nagy darabokra. A fűszerkeverék hozzávalóit keverd el egy tálban. A páchoz való fokhagymát, reszelt gyömbért, hagymát, citromlevet és olajat pépesítsd egy aprítógépben egyneműre. Szedd egy tálba. Add hozzá a sót, a joghurtot, egy nagy evőkanál fűszerkeveréket, és forgasd bele a csirkedarabokat. Pihentesd őket a hűtőben egy éjszakát.

 

A maradék fűszerkeveréket helyezd zárható dobozba vagy üvegbe, és későbbi felhasználásig tartsd szobahőmérsékleten. Másnap a csirkét szedd ki a pácból, és egy serpenyőben süsd őket fehéredésig. Ez nagyjából 7-10 perc. 

 

A szószhoz egy tiszta serpenyőben olajon párold üvegesre a hagymát. Húzd le a tűzről, keverd el a curryporral és a garam masalával. Várj egy-két percig, amíg a hagyma magába szívja a fűszerek ízét, majd öntsd hozzá a paradicsomkonzervet. Tedd vissza a tűzre, sózd és borsozd meg, és kis lángon húsz perc alatt főzd össze. Ekkor add hozzá a kisült csirkekockákat, a vajat és a tejszínt. Keverd el, amíg egynemű lesz. Forrald össze pár perc alatt.

 

A végén ízesítsd a citrom kifacsart levével és apróra vágott korianderrel. Tálald házi készítésű naan kenyérrel.





Source link