Ha maradt hús a tegnapi levesből, állíts össze belőle krémes pástétomot friss kenyérre vagy pirítósra kenve! Készülhet baromfiból vagy marhából, ami épp van otthon. Az ízesítése is ennek megfelelő: az erőteljes ízű marhahús talán kevesebb fűszert igényel, mint a csirke, ezért nyugodtan kóstolgasd, amíg a kívánt zamatot el nem éred.
A húst fejtsd le a csontról, és tedd késes aprítógépbe. Add hozzá a felkockázott hagymát és fokhagymát, és pépesítsd őket, majd kanalazd egy tálba. Kanalazz hozzá annyi tejfölt, hogy jól kenhető masszát kapj, majd ízesítsd mustárral, rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval és borssal. Pihentesd a hűtőben néhány órát, hogy az ízei összeérjenek.
Friss kenyérrel, karikára vágott kiflivel vagy pirítóssal fantasztikus.
Source link