A majonézes, krumplis tojássaláta az egyik legfinomabb kísérője lehet a hagyományos ünnepi rántott pontynak vagy pulykasültnek. Készítsd el jó előre, hogy legyen ideje a hűtőben összeérnie az ízeinek.
A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára nagyjából húsz perc alatt. A tojásokat tíz perc alatt főzd keményre. Amikor készen vannak, szűrd le őket, várd meg, amíg szoba-hőmérsékletűre hűlnek.
A tejfölt egy nagy salátástálban keverd simára a majonézzel, a citromlével, mustárral és a cukorral, sózd és borsozd meg, majd add hozzá a krumplit. A tojásokat pucold meg, szeleteld fel, és forgasd a krumplihoz. Az újhagyma zöld szárát karikázd fel, és szórd a saláta tetejére. Letakarva pihentesd a hűtőben két-három órát, és hidegen tálald.
Source link