Érdemes a sertéscombot együtt sütni a körettel, például krumplival és zöldbabbal. Így a zöldségek átveszik a hús szaftjának ízét, és kevesebb edényt kell felhasználnod hozzá, ezzel pedig időt és energiát is spórolsz.

A szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki a zsírját. Ha kész, a pörcöket szedd ki, és tedd félre.

Közben a húst és a hagymát is vágd kockákra. A kiolvasztott zsíron párold üvegesre a hagymát, majd dobd rá a húst. Sózd, borsozd, és kevergetve piríts rá negyedóra alatt kérget. Amikor már nem fehér, húzd le a tűzről, és keverd el pirospaprikával.

A krumplit hámozd meg és cikkezd fel. A zöldbabbal együtt egyengesd el egy tepsiben. Szórd meg sóval és borssal, majd keverd el a hússal. Locsold meg jól a zsíros szafttal, forgasd össze, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. Egy óra elteltével vedd le a fóliát a tetejéről. A sütőt tekerd fel 210 fokra, és így pirítsd meg a húst és a zöldségeket. A végén keverd bele a kisült szalonnapörcöket is.

Tálald ecetes uborkasalátával.





Source link