A rácos sertéstarja lelke a jó szaftos hús és a rásimított paprikakrémes tejföl. Pakold meg elegendő paprikával és paradicsommal is. A tarjára először piríts kérget, és utána tedd a tepsibe, így őrzi meg legjobban az ízeit.

A krumplit héjában főzd elő negyedóra alatt. Ha kész, hűtsd ki.

A tarjaszeleteket klopfold ki, szórd meg minden oldalukat sóval és borssal, és tedd félre. Közben készítsd elő a többi hozzávalót: a kihűlt krumplit hámozd meg és kockázd fel, a hagymát vágd cikkekre, a paprikát és a paradicsomot szeletekre.

A tarjaszeletekre kevés olajon, oldalanként egy-két perc alatt süss kérget. Szedd őket ki egy tálra.

A krumpli felét oszd el egy vékonyan kiolajozott tepsiben. Szórd meg sóval és borssal. Pakold rá először a hagymát, utána az elősütött húst, arra a paprikát és a paradicsomot, majd fedd be a krumpli másik felével. Ezt az adagot is sózd, borsozd, locsold meg kevés olajjal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe.

A tejfölt keverd el a Piros Arannyal. Amikor a hús és a krumpli már egy órája sül, vedd ki a sütőből, kend meg a tetejét a paprikás tejföllel, és immár fólia nélkül told vissza a sütőbe további 15-20 percre.





Source link