Ha fáradtan esel haza a munkából, és gyorsan ennél valami laktatót, készítsd el a tejszínes, fokhagymás, csirkemelles tésztát! A tésztaételek akár hetente többször is a sietős esték megmentői lehetnek, és külön öröm, hogy a gyerekek is szeretik őket. Hétvégén pedig, vagy ha kicsit több időd van, akár házilag is összeállíthatod a tésztát.
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg fokhagymaporral, sóval és borssal, forgasd össze kevés olívaolajjal, és tedd félre. A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd félpuhára nagyjából öt perc alatt. Nem baj, ha a közepük még nyers, mert a szószban is puhulni fognak még. Ha készen van, szűrd le, a főzővízből pedig egy keveset tegyél félre.
A csirkemellkockákat időnként megkevergetve, szükség esetén még egy kevés olaj hozzáadásával tíz perc alatt süsd át egy forró serpenyőben. Közben a tejszínt keverd el a felaprított bazsalikomlevelekkel vagy szárított bazsalikommal, sózd és borsozd meg egy picit, és ha szereted a csípőset, szórd meg leheletnyi chilivel, és öntsd a kisült csirkére. Add hozzá a lecsepegtetett tésztát, és forgasd össze az egészet. Gyöngyöztesd a tűzhelyen még öt percig, amíg a tészta felszívja a szósz nagy részét. Ha szükséges, a főzővizével óvatosan higíthatod.
Source link