A lusta asszony rétese, amilyen egyszerű, annyira finom, ráadásul az illata már sütés közben elvarázsol. A tésztához való száraz és nedves alapanyagokat össze sem kell keverni, csak egymásra kanalazni, így a nevéhez hűen valóban megúszós lesz az egész sütemény.

A lisztet keverd el a sütőporral és a porcukorral. Egy tepsi alján oszd el a vaj felét, ezen egyengesd el a lisztes keverék felét. Morzsold a túrót a tetejére, reszeld rá a citromhéjat, ezen oszd el a lisztes keverék másik felét. A tojást keverd ki a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel, ezzel öntsd le a süti tetejét, és villával kicsit lazítsd meg, hogy az édes folyadék mindenhol jól átjárja. A tetejére morzsold rá a maradék vajat. Told nem túl meleg, 150 fokos sütőbe 50 percre, amíg szép színt kap. Jól megy hozzá a lekvár, a gyümölcsök, de önmagában is fantasztikusan finom.





Source link