Az almás, majonézes csirkemellsalátát készítheted visszamaradt sült húsból, leveshúsból vagy akár frissen kisütött csirkemellkockákból is. Nagyon jól harmonizál vele a savanykás alma. Ha van otthon egy kevés csonthéjasod vagy aszalt gyümölcsöd, azokkal is bőven szórd meg a salátát, de ha nincsenek, nem kell rájuk külön költeni, mert nélkülük is működik.
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval, borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd félre 30 percre. A pihentetési idő végeztével öt-hét perc alatt forró serpenyőben süsd át őket. Ha maradék csirkét használsz, szintén átpiríthatod kevés olajon.
Az öntethez a tejfölt egy salátástálban keverd el a majonézzel, a citromlével, a mustárral, cukorral, a sóval és a borssal. Forgasd bele a kisült húst. Az almát vágd félbe, a magházát távolítsd el, a gyümölcsöt kockázd fel. Meghámozni nem szükséges. Add az almát is a húshoz, keverd jól össze, a tetejét pedig szórd meg ízlés szerint magvakkal, csonthéjasokkal vagy aszalt gyümölcsökkel. Jól behűtve tálald.
Source link