A márványos kevert kuglóf könnyen elkészíthető, egyszerű elven alapuló, mégis ellenállhatatlan édesség. A sima és a kakaós tésztaréteg lágyan olvad egymásba, és nagyon szép mintát ad. Uzsonnára egy csésze kávé mellé nem is kell finomabb.
A lisztet szitáld át, sózd meg, keverd el először a sütőporral, utána a porcukorral, a tojással, a tejjel és az étolajjal. Keverj belőle csomómentes tésztát, majd az egyharmadát kanalazd át egy kisebb tálba. Ehhez az adaghoz add hozzá a kakaóport is.
A kuglófformát kend ki vajjal és szórd meg liszttel. Először a fehér tésztaadagot öntsd bele, majd csorgasd rá a kakaósat is, és lazán forgasd bele. Nem szabad, hogy a két réteg teljesen elvegyüljön, csak látszódjon benne a kakaós minta. Told 160 fokos sütőbe nagyjából egy órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.
Source link