A csirkepaprikásban minden benne van, amiért a magyar konyhát szeretjük: sok hagyma, pirospaprika, paprika és tejföl. Már a 19. századi étlapokon is megtalálható volt. Abban különbözik a csirkepörkölttől, hogy tejföl is kerül bele. A sűrű szaftos fogás legtöbbször nokedlivel kerül az asztalra, de tésztával, tarhonyával is kínálhatod.
A csirkedarabokat tisztítsd meg, a mellet vágd fel, a paprikát és a paradicsomot szeleteld fel. A hagymát vágd apróra, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Amikor már üveges, vedd le a tűzről, és szórd bele a pirospaprikát. Add hozzá a csirkét, valamint a zöldségeket, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Öntsd fel kevés vízzel, és fedő alatt párold a húst puhára körülbelül egy óra alatt.
A habaráshoz a lisztet keverd simára a tejföllel. Adj hozzá a főzőléből, így kevesebb eséllyel lesz csomós. Ha minden puha, állandóan kevergetve öntsd a lábosba. Forrald össze, és már tálalhatod is. Ha szereted, csípőssel kínáld.
Source link