A sváb palacsintaleves valójában nem más, mint egy jó erős, zöldséges csontleves, amiben palacsinta képezi a levesbetétet, így lesz sűrű és laktató. Kiváló bevezetője lehet a hétvégi ebédnek, hűvösebb napokon pedig kellemesen át is melegít. Minél tovább fő, annál jobb: három órát minimum érdemes rászánni, de akár öt-hat órát is elvan a tűzhelyen.

A csontot nagyjából két liter sós vízben tedd fel főni. Amikor erősen gyöngyözni kezd, vedd a lángot a legkisebbre, és így főzd fedő nélkül. Add hozzá a megpucolt, de egészben hagyott hagymát és fokhagymagerezdeket.

 

Közben készítsd elő a zöldségeket is: pucold meg, és vágd nagyobb darabokra, hasábokra őket. A paradicsomot hagyd egyben. Másfél óra múlva add őket a csonthoz. Dobd mellé a babérlevelet és az egészben hagyott zellerzöldet, ízesítsd borssal és szerecsendióval, és így gyöngyöztesd tovább legalább másfél-két órát.

 

A levesbetét elkészítéséhez is elérkezett az idő. A hozzávalókból keverj sűrű palacsintatésztát, és a megszokott módon süsd ki őket. A kisült palacsintákat tekerd fel, és így vágd fel őket fél centi vastag szalagokra.

 

A megfőtt leves alatt zárd el a lángot. Várj tíz percet, hogy leülepedjen, majd szűrd át. A tiszta levesbe tedd bele a palacsintacsíkokat, és szórd meg felaprított petrezselyemmel. A zöldségekből mindenki annyit vehet a tányérjára, amennyit szeretne.

Source link