A húst kockázd fel. A hagymát vágd apróra, és egy nagy lábosban, olvasztott zsíron futtasd meg. Add hozzá a zúzott fokhagymát, pirítsd együtt egy percig, majd jöhet rá a hús. Szórd meg sóval és borssal, és kevergetve pirítsd nagyjából öt percig, amíg kis kérget kap. Ekkor húzd le a tűzről. Hintsd meg pirospaprikával, öntsd fel alaplével, kicsit sózd és borsozd még meg, add hozzá a babérlevelet, és a felkarikázott chilit, és tedd vissza a tűzre. Amikor felforrt, vedd a lángot kicsire, és csendesen kezdd el főzni.
Közben készítsd elő a többi hozzávalót. A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert pucold meg és szeleteld fel. A savanyú káposztát csepegtesd le. Fél óra főzés után add őket leveshez. Főzd az egészet további fél órát, amíg minden hozzávaló megpuhul. Amikor a leves elkészült, a tejfölt keverd el egy kevés liszttel. Adj hozzá egy-két evőkanállal a főzőléből is, keverd csomómentesre, és csorgasd vissza a levesbe. Forrald össze, hogy kicsit besűrűsödjön. A legvégén szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
Source link