A sűrű, melengető tárkonyos húsgombóclevest készítheted csirkéből, pulykából vagy sertésből. Nagyon jól megy hozzá a vajgaluska, így érdemes azt is belefőzni. A tárkonyt csak a főzési idő legvégén add hozzá, mint ahogy a petrezselymet is szokás.

A gombócokhoz a hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és egy perc kevergetés után húzd le a tűzről. A darált húst tedd egy tálba. Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, add hozzá a tojást és a hagyma-fokhagyma keveréket. Pihentesd 10-15 percig.

Amíg a húsos massza pihen, készítsd elő a levest. A zöldségeket, a krumplit és a hagymát pucold meg, szeleteld fel. A hagymát olajon futtasd meg, majd add hozzá a répákat és a zellert, és kevergesd néhány percig. Így adják majd ki főzés közben legjobban az ízeiket. Öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, add hozzá a krumplit, és kezdd el főzni. A húsból formálj gombócokat, és amikor a leves felforrt, tedd őket is a fazékba. Azonnal vedd a lángot takarékra, fedd le, és így főzd legalább fél órát, amíg minden hozzávaló megpuhul.

A galuskához a vajat olvaszd fel, és keverd el a liszttel és a tojással. Galuskaállagú masszát kell hogy kapjál. Ha szükséges, óvatosan hígíthatod egy kevés vízzel is. Amikor a zöldségek és a hús is megpuhultak, kiskanállal szaggasd bele a galuskákat a levesbe. Ekkor öntsd fel tejszínnel is, szórd meg tárkonnyal, és néhány perc alatt forrald össze.





Source link