Tepsiben sütve is nagyon finom és ropogós lesz a tócsni, főleg ha hagymát és sok-sok reszelt sajtot is teszel bele. A tócsni manapság is óriási népszerűségnek örvend, és nem véletlenül: elkészítheted zalai módra, kefirrel a tésztájában, vagy úgy is, hogy a krumpli egy részét reszelt répával helyettesíted.
A krumplit hámozd meg, és a reszelő nagy lyukú felén reszeld le. Add hozzá a felaprított hagymát, a reszelt sajtot, a tejjel elkevert tojást és az apróra vágott petrezselymet. Sózd és borsozd meg. Liszt nem kell hozzá, mivel a sütőben anélkül is megköt.
Egy tepsit kenj ki vajjal, majd egyengesd el benne a krumplis masszát, és told 180 fokos sütőbe nagyjából egy órára. Ha a teteje megpirult, akkor el is készült. Tálald tejföllel.
Source link