Egy finom, illatos gyümölcskenyér mindig remekül mutat a karácsonyi asztalon, hiszen amellett, hogy isteni az íze, gyönyörűen is néz ki. Ehhez a recepthez ízlés szerint adagolhatod a különböző aszalt gyümölcsöket – minél többfélét használsz, annál izgalmasabb lesz a végeredmény -, és ne spórolj az ünnepi fűszerekkel sem!

A sütőt melegítsd elő 175 fokra. Az aszalt gyümölcsöket, az étcsokit és a diót vágd apró darabokra. A tojásfehérjét verd fel habbá, kanalanként adagold bele a kétféle cukrot, és így verd tovább, amíg kemény és fényes lesz. A lisztet keverd el a szódabikarbónával, a szegfűszeggel, a szerecsendióval és a fahéjjal, és fakanállal keverd a tojásfehérjéhez. Add hozzá a felaprított gyümölcsöket, csokit és diót, reszeld bele az alaposan megmosott narancs és citrom héját. A vajat olvaszd fel, és csorgasd a tésztához. Keverd el alaposan, és simítsd el egy vajjal és liszttel kikent őzgerincformában. Told a sütőbe ötven percre, amíg szép színt kap. Ha kész, még melegen borítsd ki a formából, és ha kihűlt, forgasd meg porcukorban.

Hasonló télies, fűszeres sütemény a diós-almás kuglóf, ráadásul munka is alig van vele.





Source link