A mártáshoz olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a lisztet, és kevergesd, amíg kis színt kap. Ekkor öntsd fel a tejjel és a tejszínnel. Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, szerecsendióval, és kézi habverővel keverd folyamatosan, amíg besűrűsödik. Húzd le a tűzről. A kukoricakonzervet csepegtesd le.

 

Egy tepsi aljába tegyél egy réteget a mártásból. Fektess rá lasagnelapokat, erre tegyél sonkát, kukoricát, kanalazz rá a szószból, majd fedd be egy újabb lappal. Így folytasd a rétegzést. A tetején lasagnelap és mártás legyen, ezt szórd meg gazdagon reszelt sajttal és egy kevés oregánóval. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe fél órára. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt rápirulhasson.





Source link