A mindenmentes diós sütiben a liszt helyét darált dió, a cukorét nyírfacukor, vagyis xilit veszi át. Ha vaj helyett margarinnal készíted, még tejterméket sem fog tartalmazni, így tényleg belefér bármilyen speciális diétába. Ugyanakkor annyira finom, hogy a hagyományos étrendet követőknek is ízleni fog.

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A sárgáját keverd habosra a xilittel és a vajjal vagy margarinnal, majd reszeld hozzá a citromhéjat is. A diót keverd el a szeletelt mandulával és a szódabikarbónával, add a tojássárgájához, végül az egészet óvatosan forgasd össze a felvert tojáshabbal. A masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, szórd meg a tetejét felaprított dióval, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.





Source link