A német krumplisaláta a nálunk megszokottól eltérően mustárral készül, nem majonézzel, és póréhagymával ízesítik. Néhány szem csemegeuborka nagyon jól feldobja. Érdemes tálalás előtt órákkal elkészíteni, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni a hűtőben.

Német mustáros krumplisaláta

Hozzávalók
4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 4 csemegeuborka
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál víz
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 0.5 póréhagyma
  • bors

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, vágd hasábokra, és sós vízben főzd ki nagyjából húsz perc alatt. Ha készen van, szűrd le, és hagyd kihűlni. 

A mustárt keverd el a vízzel, az olívaolajjal, a balzsamecettel, a sóval és a borssal. A póréhagymát és az uborkákat karikázd fel, majd a kihűlt krumplival együtt forgasd az öntetbe. Tedd a hűtőbe két-három órára, és utána tálald.

Az egészben sült karfiol is ünnepi fogás, és a dijoni mustár is jót tesz neki.

Instagram vs. valóság – A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció





Source link