Ennél a csokis kevert sütinél egyszerűbb talán nem is létezik, ugyanis az összes hozzávalót egyetlen tálban kell összekeverni. A kakaóport ne spórold ki belőle, ettől lesz mélybarna színe és isteni íze. A tésztájába ne sütőport, hanem szódabikarbónát tegyél. Ebből egyébként is érdemes tartani a háztartásban, mert például a leégett edényeket is tisztíthatod vele.

A tészta hozzávalóit keverd össze a következő sorrendben: először a lisztet, a kristálycukrot, a kakaót és a szódabikarbónát vegyítsd el egy tálban, majd erre jöhetnek a tojások, az olaj és végül a joghurt. Keverj belőle csomómentes tésztát. Egy tepsit kenj ki vajjal, szórj meg liszttel. Egyengesd el benne a masszát, és told 180 fokos sütőbe 35-40 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.

Amíg sül, készítsd el a csokimázat. A csokit gőz fölött olvaszd össze a vajjal, és csepegtess hozzá kevés olajat is, hogy szép fényes legyen. Egyenletesen kend el a kisült tészta tetején, szórd meg durvára vágott dióval, és várd meg, amíg megszilárdul. Ez szobahőmérsékleten több óra, hűtőben jóval kevesebb. Tálald a kedvenc gyümölcseiddel.





Source link