A gyömbéres banánkenyér az egyik legjobb módja a kicsit már túlérett, barnulásnak induló gyümölcs megmentésének. Az érett banánt egyéb módokon is ügyesen felhasználhatod, készíthetsz belőle pufi palacsintát, de alapanyaga lehet egy szuperszaftos vegán csokis sütinek is.

Gyömbéres banánkenyér

Hozzávalók
1 darabhoz

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 banán
  • 3 evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 2 tojás
  • 0.5 csomag sütőpor

Elkészítés:

A banánt villával törd össze, vagy pürésítsd botmixerrel. A lisztet keverd össze a sütőporral. A vajat habosítsd ki cukorral, majd üsd hozzá a tojásokat is. Reszelj bele gyömbért, kanalazd hozzá a banánt, és robotgéppel dolgozd simára. A végén add hozzá a sütőporos lisztet is. A masszát egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt kenyérformában, és 180 fokon nagyjából egy óra alatt süsd készre.

Különleges módon készítheted el a banánt, ha mandulába forgatod, és serpenyőben sütöd ropogósra.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció





Source link