A hatlapos sütemény eredetileg szalalkálival készül, de annak a jellegzetes szagát sokan nem bírják, ezért sütőporral is tökéletes lesz. Ebben a leírásban egy csokikrémes receptet mutatunk, de vaníliás, karamellás vagy kávés változatban is nagyon finom.

A tészta hozzávalóit gyúrd össze, és mérleg segítségével szedd őket hat egyenlő adagra. Az első adagot nyújtsd ki téglalap alakúra, és sütőpapírral kibélelt sütőlemezen 200 fokon 4-5 perc alatt süsd meg. Amint barnul a széle, vedd ki. Vigyázz, ne süsd túl, mert akkor törni fog! Amíg egy lap sül, a következőt is nyújtsd ki, és így tovább, amíg az egész el nem készül.

A krémhez 2,5 deci tejet keverj el a liszttel és a kakaóporral. A többi tejet tedd fel a tűzre a kétféle cukorral, és amikor felforrt, kézi habverővel folyamatosan kevergetve add hozzá a kakaós részt. Húzd le a tűzről, még melegen keverd el a vajjal.

Az egyik lapot kend meg csokikrémmel, fedd be egy másik lappal, amire szintén krémet kensz. Így folytasd a rétegzést, amíg minden el nem fogy. A tetején tésztalap legyen. A tetejét kend meg olvasztott vajjal, szórd meg porcukorral. Az így elkészített sütit fedd le, és hagyd pihenni néhány órát, vagy akár egy egész éjszakát is, mielőtt felszeleteled.





Source link