A darált hússal töltött krumpli olcsó, mégis laktató fogás. Ha szereted a pásztorpitét, ez a változat is ízleni fog, mert a ragu ennek a receptje alapján készül. A ragut érdemes minél tovább kis lángon gyöngyöztetni, hogy az ízei jól összeérjenek: a krumpli úgyis sokáig sül, így van erre is közben idő.
A krumplikat alaposan mosd meg, dörzsöld be sóval, csavard alufóliába, néhány helyen szurkáld be, és told őket 220 fokos sütőbe egy órára.
Amíg a krumplik sülnek, állítsd össze a húsos ragut. A felaprított hagymát olajon párold üvegesre, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, arra dobd rá a darált húst, a megtisztított, felkockázott sárgarépát, sózd, borsozd, és kevergetve süsd őket addig, amíg a hús kifehéredik. Ekkor szórd meg liszttel, oregánóval és kakukkfűvel, add hozzá a paradicsompürét és az alaplevet, keverd jól össze, és forrald fel. Amint felforrt, vedd a lángot kicsire, és lefedve gyöngyöztesd legalább fél órát, vagy addig, amíg a krumpli megsül. A főzés utolsó öt percében keverd hozzá a fagyasztott zöldborsót is.
A krumplikat óvatosan bontsd ki az alufóliából, felezed el őket, és a belsejükből kaparj ki annyit, hogy meg tudd őket tölteni. A kikapart krumplibelet keverd a húshoz A krumplikat belülről kend meg vajjal, és oszd el bennük a sűrű ragut.
Source link