Az omlós túrós muffinnal igazán nincs semmi munka, csak keverd össze a hozzávalóit, és mehet is a sütőbe. Mint a legtöbb túrós édességhez, ehhez is jól megy egy kevés mazsola, de ha nem szeretitek, nyugodtan elhagyhatod belőle.

A vajat olvaszd fel. A lisztet egy tálban keverd el a sütőporral. Egy másik tálban keverd habosra a cukrokat a tojásokkal, add hozzá az áttört túrót, a tejet, az olvasztott vajat, reszeld bele a citromhéjat, és robotgéppel keverd simára. Végül adagold hozzá a sütőporos lisztet és a mazsolát. A masszát oszd el papírral kibélelt muffintepsiben. Ne töltsd a mélyedéseket tele, mert a muffinok sütés közben nőni fognak, inkább több körben süsd ki őket. Told a tepsit 180 fokos sütőbe nagyjából 25 percre, amíg a darabok szépen átsülnek.





Source link