A baconnel és sajttal sült sós muffin akár ebédre is tökéletes választás lehet, hiszen laktató, és pillanatok alatt össze lehet dobni. A tésztájába reszelt sajt olvad, miközben roppanósra sült baconkockák is megbújnak a kis darabokban.

A bacont kockázd fel, és serpenyőben süsd ropogósra. A lisztet szitáld át, keverd el a sütőporral és a szódabikarbónával és a borssal. Egy másik tálban a tojást keverd el a tejföllel és az olajjal, adagold hozzá a lisztes részt is, végül keverd el az apróra vágott snidlinggel, a baconnel és a reszelt sajt felével. Óvatosan sózd meg, de vigyázz, a bacon is sós. A tésztát oszd el kapszlikkal kibélelt muffintepsiben, szórd a tetejére a maradék sajtot, és told 180 fokos sütőbe 25-30 percre, amíg teljesen átsül.





Source link