A pirított sertésmájhoz nagyon jól megy a ropogósra sült hagymakarika, így hamar kész az olcsó és ellenállhatatlanul finom ebéd vagy vacsora. Tálalhatsz mellé sós krumplit vagy krémes krumplipürét is.

A májat csíkozd fel, és forró olajon 5-6 perc alatt süsd omlósra. Amikor már puha, szórd meg pirospaprikával, majoránnával és borssal, és jól forgasd össze. Sót csak a tányéron adj majd hozzá, különben a máj megkeseredik. A hagymákat vágd ujjnyi vastag karikákra, és szedd őket gyűrűire. A lisztet keverd el a borssal és a kakukkfűvel, és forgasd meg bennük a hagymakarikákat. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a hagymakarikák úszhassanak benne, és néhány perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre mindig csak annyi hagymát tegyél az edénybe, amennyi kényelmesen elfér benne. Amikor megsültek, papírtörlőre szedd ki őket, hogy felszívja a felesleges zsiradékot. A hagymákat is csak utólag, a tányéron sózd meg.





Source link