Igazi békebeli hétvégi ebéd a rántott máj, amelyet kívül ropogós panír burkol be, belül pedig szaftos, omlós. Érdemes bundázás előtt egy órát fűszeres tejben pácolni a májat, hogy könnyebben puhuljon. Jól megy hozzá az ecetes krumplisaláta.

Először a salátát készítsd el, hogy legyen ideje az ízeinek összeérni a hűtőben. Ehhez a krumplikat héjukban főzd meg nagyjából 45 perc alatt. Szedd őket hideg vízbe, hogy hamarabb kihűljenek, majd ha már kézbe tudod venni, hámozd meg és karikázd fel őket. A lila hagymát is pucold meg, karikázd fel, és a krumplival felváltva rétegezd egy salátástálba. Minden réteget szórj meg sóval és frissen őrölt borssal. A vizet keverd el az ecettel és a cukorral, öntsd vele nyakon a krumplit és a hagymát, és pihentesd a hűtőben legalább két-három órát, de inkább fél napot.

A májat tisztítsd meg a hártyáitól, és egy órára áztasd rozmaringgal és kakukkfűvel ízesített tejbe. Semmiképp ne sózd meg, mert akkor megkeményedik. A pácolási idő leteltével forgasd meg először lisztben, utána felvert tojásban, végül zsemlemorzsában. Egy serpenyőben hevíts olajat, és közepes lángon oldalanként két-három perc alatt süsd a májakat ropogósra. Ha kész vannak, szedd ki őket papírtörlőre, ami felitatja róluk a felesleges zsiradékot.





Source link