A tököt magozd ki, vágd cikkekre, és 200 fokos sütőben egy-másfél óra alatt süsd puhára. Használhatsz maradék tököt is, akkor ezt a lépést megspórolhatod. A kisült tököt kanalazd ki a héjából egy tálba, és villával törd össze. Add hozzá a lisztet, a tojást, a szerecsendiót, a gyömbért és a borsot, és fokozatosan annyi vízzel engedd fel, hogy galuskatészta-állagú masszát kapj.
Egy lábosban forralj sós vizet. Szaggasd bele a sütőtökös tésztát, és főzd ki. Amikor feljönnek a galuskák a víz tetejére, várj még egy percet, és szűrd le őket. Egy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat. Tépkedd bele a rozmaring leveleit, egy percig pirítsd őket, majd add hozzá a kifőtt nokedlit. Forgasd össze, és így pirítsd további egy-két percig. Tálaláskor minden adag tetejét szórd meg reszelt parmezánnal és chilivel.
Source link