A tejet langyosítsd meg. Keverd el egy evőkanál liszttel, fél evőkanál cukorral, a villával felvert tojással, majd morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel.
A maradék lisztet szitáld át, és morzsold el a felkockázott puha vajjal. Add hozzá a maradék egy evőkanál cukrot és a felfuttatott élesztőt. Dolgozd jól ki, majd takard le, és egy óra alatt keleszd a kétszeresére.
A töltelékhez való kakaót keverd el a porcukorral. A vajat olvaszd fel. A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki, kend meg olvasztott vajjal, szórd meg a cukros kakaóval, és tekerd fel. Éles késsel szeleteld fel, az így kapott csigákat pedig sorakoztasd fel sütőpapírral kibélelt tepsiben. Takard le, és keleszd őket további húsz percig.
Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A másodszori kelesztés után a csigák tetejét is kend meg olvasztott vajjal, és told őket a sütőbe 15 percre.
Source link