A vajat elkészítés előtt egy órával vedd ki a hűtőből, hogy lágy, formázható állagot vegyen fel. Az így kapott puha vajat keverd habosra a krémsajttal és a kétféle cukorral, majd add hozzá a sót, a reszelt citromhéjat, és fokozatosan a lisztet. Gyúrd alaposan össze, csavard folpackba, és pihentesd a hűtőben egy órát.

 

A töltelékhez a mákot, ha szükséges, daráld meg. A tejet forrald fel. Add hozzá a mákot, a cukrokat és a grízt, keverd össze, amíg besűrűsödik, majd húzd le a tűzről, és vegyítsd el a többi hozzávalóval. Hűtsd langyosra.

 

A tésztát oszd négyfelé. Az egyik részt nyújtsd ki kör alakúra, vágd nyolc egyenlő cikkre, és oszd el bennük a mákos töltelék negyedét. Tekerd fel, és oszd el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Ismételd meg ugyanezt a másik három rész tésztával is. Sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Kend meg a tetejüket egy evőkanál tejjel elkevert, villával felvert tojássárgájával, és 180 fokon, 15-20 perc alatt süsd őket készre.

Ebből a mennyiségből két tepsire való kifli készülhet.





Source link