A megszokott és szeretett piskótatekercs kókuszos-mascarponés krémmel megtöltve is álomfinom. Ha igazán ünnepi finomságot szeretnél, a süti tetejét is vond be az édes krémmel. A tekercshez a megszokottnál kevesebb lisztből süsd a piskótát, hogy könnyebb legyen felcsavarni.
A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd folyamatos keverés mellett adagold bele először kanalanként a cukrot, utána egyenként a tojássárgákat. Végül szitáld hozzá a lisztet is, de ezt már csak fakanállal keverd hozzá. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt, 46×34 centis tepsiben, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 15 percre. Akkor jó, ha a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta, de még nem barnult meg. A kész piskótát szedd ki, a papír vagy egy konyharuha segítségével tekerd fel, és így hagyd kihűlni.
Közben állítsd össze a krémet. A mascarponét keverd el a porcukorral, a kókuszreszelékkel és a vaníliás cukorral. A már kihűlt piskótát csavard le, kend meg a felületét a krém kétharmadával, majd tekerd fel újra. A visszamaradt krémmel vond be egyenletesen a külsejét is.
Source link