A sós aprósütemények szerelmesei imádni fogják ezt a pizzás pogácsát, amely fűszeres, foszlós és ellenállhatatlan. Italok mellé ropogtatnivalónak, reggelire, tízóraira egyaránt nagyon jó választás.

A tejfölt langyosítsd meg, keverd el a cukorral, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. Közben a lisztet szitáld át, sózd meg, keverd el először a reszelt sajttal, utána morzsold el a vajjal. Végül üsd bele a tojást, kanalazd hozzá az élesztős tejfölt, és kézzel alaposan dolgozd össze. Meleg helyen egy óra alatt keleszd a duplájára.

Amíg a tészta pihen, állítsd össze a paradicsomszószt. A sűrített paradicsomot keverd el az oregánóval, a fokhagymaporral, a bazsalikommal, a sóval és a borssal. A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki, kend el rajta a fűszeres szószt, majd a szokásos módon hajtogasd össze: a felső szélét hajtsd be az alsó rész egyharmadáig, erre hajtsd az alsó szélét, utána hajtsd be a jobb oldalát, erre a balt. Takard le, és keleszd tíz percig. A pihentetés után nagyon óvatosan nyújtsd ki, és ismételd meg a hajtogatást. Nem baj, ha a töltelék itt-ott átüt a tésztán. Kis pihentetés után lisztezett deszkán nyújtsd ki újra egy centi vastagra, és szaggasd ki. A visszamaradt tésztát újra gyúrd össze, nyújtsd és szaggasd. Így folytasd, amíg az összes tészta el nem fogy. Sorakoztasd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 20 percre, amíg szép színt kapnak.

Source link