A rizst folyó víz alatt öblítsd le addig, amíg a víz alatta teljesen tiszta nem lesz. Ez nagyjából egy perc. Az így átöblített rizst tedd egy tálba. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és áztasd legalább egy órát, vagy akár egy egész éjszakát. Áztatás után a rizst öblítsd le, és tedd egy turmixgépbe. Add hozzá a kókusztejet, a kókuszreszeléket, az élesztőt, a sót és a kardamomot.
Ha sós változatban készíted, elég egy teáskanálnyi cukor hozzá, ha édesen, jöhet az egész megadott adag. Jól turmixold össze az egészet, majd öntsd egy tálba. Letakarva, meleg helyen keleszd egy órát. Amikor kétszeresére nőtt, egy serpenyőben melegíts kókuszolajat. A tésztából evőkanállal szaggass adagokat az olajba, és oldalanként egy-két perc alatt süsd pirosra. Tálald mézzel és gyümölcsökkel.
Source link