A villámgyors kakaós csiga tökéletes választás akkor, ha valami finom uzsonnára vágysz, vagy tízóraira szeretnél a szendvicsen kívül mást is csomagolni. Az édes csigákban az a legzseniálisabb, hogy számtalan módon elkészítheted őket: hagyományos módszerrel, foszlós kelt tésztából, vagy pillanatok alatt leveles tésztából is isteni finomak.

A tészta elkészítéséhez a túrót törd át villával, majd add hozzá a porcukrot, a tejet, az olajat, végül a sütőporral és sóval elkevert lisztet. Dolgozd kézzel simára, csavard folpackba, és pihentesd a hűtőben fél órát. A pihentetési idő leteltével lisztezett deszkán nyújtsd ki.

 

A töltelékhez a vajat olvaszd fel, és kend meg vele a tésztát. A kakaóport keverd össze a cukorral, szórd meg a tésztát vele, és tekerd fel, mint a bejglit. Éles késsel darabold fel.

 

Az így kapott csigákat sorakoztasd fel egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Kend meg a tetejüket felvert tojássárgájával, és told 180 fokos sütőbe nagyjából negyedórára, amíg szép színt kapnak. Tálaláskor porcukorral szórhatod meg a tetejüket.





Source link