Gluténmentesen, rizslisztből is készíthetsz fantasztikus mascarponés tortát. Ha kerülöd a fehér lisztet, sokféle termékkel helyettesítheted: kukoricalisztből fantasztikus, ropogós lepényeket készíthetsz, a kókuszliszt pedig bögrés palacsinta alapanyaga lehet.
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. Ezután adagold bele kanalanként a cukrot, és egyenként a tojássárgákat. A rizslisztet keverd el a darált dióval, és fakanállal forgasd a tésztához.
A masszát egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában, és 180 fokon nagyjából 20 perc alatt süsd készre. Amikor átsült, borítsd ki deszkára, és hagyd teljesen kihűlni.
A krémhez a jól behűtött tejszínt verd habbá, és add hozzá a habfixálót is. Adagold bele először a porcukrot, utána a mascarponét, és keverd simára.
A kihűlt piskótát lapjával vágd ketté. Az egyik lapot kend meg a krémmel, fedd be a másik lappal, és a tetején oszd el a maradék mascarponés keveréket. Tedd be a hűtőbe néhány órára, hogy összeálljon.
Source link