A tejet és a görög joghurtot keverd össze egy pohárban vagy egy kis tálban, és langyosítsd meg. Add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel. Közben a lisztet szitáld egy tálba. Keverd hozzá a puha vajat, a szoba-hőmérsékletű krémsajtot, az egész tojást és a tojássárgát, a sót, végül a felfuttatott élesztőt. Dolgozd jól össze, és letakarva keleszd a duplájára egy óra alatt.

 

Amikor megnőtt, lisztezett deszkán nyújtsd ki, és szaggasd ki pogácsaszaggatóval. A darabokat helyezd el egymás mellett sütőpapírral kibélelt gáztepsiben. Ebből a mennyiségből legalább két tepsire való pogácsa ki fog jönni. Takard le őket újra, és keleszd további negyedórát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Amikor bemelegedett, a pogácsák tetejét kend meg tojásfehérjével, és told a tepsit a sütőbe 15-20 percre, attól függően, mennyire pirosan szereted. 





Source link