A kakaós tésztájú palacsinta különleges, mégis egyszerű és nagyon finom. Édes, mascarponés krémmel megtöltve mennyei desszert, de akár egy tartalmasabb leves után is megállja a helyét. A krémhez a tejszínt jól hűtsd be, hogy könnyebb legyen habbá verni.
Először a palacsintatésztát állítsd össze. A tojást keverd el a tejjel, szórd hozzá a lisztet, a kakaóport, a sót és a cukrot, keverd jól össze, majd lazítsd szódával vagy szénsavas ásványvízzel. Híg tejbegrízhez hasonló állagú tésztát kell kapnod. Ha elkészült, tedd félre, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak, és addig állítsd össze a krémet.
Ehhez a fehér csokit olvaszd fel, és kicsit hagyd hűlni. A hideg tejszínt verd habbá, add hozzá a mascarponét és az olvasztott fehér csokit, és keverd jól össze. Felhasználásig tartsd a hűtőben.
Amikor a krém elkészült, a palacsintákat serpenyőben a szokásos módon süsd ki. Töltsd meg őket az édes krémmel, csavard fel, és azonnal tálald.
Source link