A vajat olvaszd fel, és hagyd kihűlni. A langyos tejet keverd el a cukorral, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel.
A kétféle lisztet szitáld egy tálba, és sózd meg. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját add a liszthez, a fehérjét tedd félre a kenéshez. Keverd bele a felfuttatott élesztőt, gyúrd össze, majd ha már összeállt, csorgasd hozzá az olvasztott vajat, és ezzel dolgozd össze. Letakarva, szélvédett helyen egy óra alatt keleszd a duplájára.
Amikor megkelt, oszd négy, nagyjából egyforma részre. Az egyik darabból nyújts egy vékony kört. Vágd nyolc cikkre, mindegyik közepébe tegyél egy kiskanál reszelt sajtot, és két csücskénél fogva tekerd fel. Ismételd meg a műveletet a többi rész tésztával. Helyezd el őket egy sütőpapírral kibélelt gáztepsiben, és újra takard le.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Amikor bemelegedett, a kiflik tetejét kend meg kenőtoll segítségével a félretett tojásfehérjével, és 20 perc alatt süsd őket pirosra.
Source link