A kevert csokitorta elkészítése valójában pofonegyszerű: semmi mást nem kell vele csinálni, mint egyetlen tálban összekeverni a hozzávalóit. A kefirnek köszönhetően egy viszonylag folyékony tésztát fogsz kapni, de ez ne ijesszen meg, így lesz tökéletes. Ha kisebb tortaformád van otthon, fél adagban is megsütheted.
A tészta hozzávalóit keverd jól össze. A lisztet szitáld át, add hozzá először a kakaót és a szódabikarbónát, utána jöhet a cukor, a tojások, az olaj, végül a kefir. Keverj belőle csomómentes tésztát, és egyengesd el egy 28 vagy 32 centiméter széles tortaformában. Told 180 fokos sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kész, vedd ki a sütőből, és kapcsold le róla a forma szélét.
A lekvárt mikróban melegítsd meg, kend a forró torta tetejére és oldalára, és hagyd szikkadni. A csokit olvaszd fel, és amikor a tészta már kihűlt, vond be vele. Tedd hideg helyre, amíg a máz megdermed rajta, és csak utána szeleteld.
Source link