A rakott krumplit hús nélkül is elkészítheted: ebbe a változatba szárított paradicsom, cukkini és hagyma került, és az egészet sűrű, fűszeres tejszín fogja össze. Ne spórold le a tetejéről a reszelt sajtot se!

A krumplit héjában főzd meg nagyjából fél óra alatt. Ha kész, tedd hideg vízbe, hogy kihűljön. Amíg hűl, a szárított paradicsomot és a cukkinit vágd nagyobb darabokba, a sajtokat reszeld le és keverd össze, a hagymát cikkezd fel. A tejfölt keverd el a tejszínnel, a zúzott fokhagymával, ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval.

Egy tepsit kenj ki vajjal. Ossz el rajta egy réteg meghámozott, felkarikázott krumplit, arra tegyél a paradicsomból, a hagymából és a cukkiniból, kend meg a fűszeres tejszínnel, szórd meg reszelt sajttal, majd így folytasd a rétegzést, amíg minden hozzávaló el nem fogy. A tetején már csak krumpli, tejszín és sajt legyen. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további 15 percet, hogy a sajt ropogósra süljön a tetején.

Source link